Новини
11 Травня 2021
1 041

Космічні плани України: Запуск семи супутників протягом п’яти років

Робота “Січ-2-30”, зокрема, спрямована на виконання оборонних та економічних цілей

На фото: Супутник “Січ-2-30”

Україна планує запустити в космос сім супутників у межах реалізації нової космічної програми, розрахованої на 2021-2025 роки, пише Укрінформ з посиланням на заяву голови Державного космічного агентства України Володимира Тафтая.

“В межах реалізації нової космічної програми ми ставимо перед собою дуже амбітні цілі. Наприклад, створення супутникового угруповання і запуск цих космічних апаратів на орбіту. Крім “Січ-2-30”, ми плануємо запустити ще шість супутників. “Січ-2-30″ буде першим з цього угруповання”, — розповів голова Держкосмосу в інтерв’ю “Першому діловому”.

Тафтай додав, що всі супутники будуть орієнтовані на дистанційне зондування Землі, тобто фотографування поверхні Землі з космосу. При цьому, робота супутників спрямована, зокрема, на виконання оборонних та економічних цілей.

Нагадаємо, український підприємець, власник космічної компанії Firefly Aerospace, Максим Поляков придбав південноафриканського виробника малих космічних супутників Dragonfly. Поляков сподівається, що супутники Dragonfly зможуть запускатися на ракеті Firefly Alpha.

Тим часом, Китай за допомогою важкої ракети-носія “Чанчжен-5” запустив на орбіту базовий модуль національної космічної станції. Далі Пекін планує за допомогою ракети-носія запустити до нього вантажний корабель.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram