Новини
19 Березня 2024
156

США та Японія закликали не розміщувати ядерну зброю у космосі

Цей заклик в першу чергу звернений до росії

Знімок зроблений Space Perspective з висоти 30 км камерою встановленою на “Нептуні” під час його випробувального польоту

США і Японія запропонували резолюцію Ради Безпеки ООН, в якій наголошується, що країни світу повинні дотримуватись договору, що забороняє розміщення ядерної зброї в космосі, і це послання, схоже, адресоване рф, повідомляє Голос Америки.

Вашингтон вважає, що москва розробляє протисупутникову ядерну зброю космічного базування, використання якої може викликати хаос і збої у всіх комунікаціях — від військового зв’язку до телефонії, повідомило джерело, знайоме з цим питанням.

росія є учасником Договору про космос 1967 року, який забороняє виводити “на орбіту навколо Землі будь-які об’єкти з ядерною зброєю або будь-якими іншими видами зброї масового знищення”.

москва раніше заявляла, що виступає проти розгортання ядерної зброї у космосі.

Міністр оборони росії також заперечував розробку такої зброї. Розгортання ядерної зброї на орбіті заборонено договором, проте розробка такої зброї не заборонена.

Повідомлення про можливі російські розробки з’явилися після того, як 14 лютого один з американських республіканських законодавців виступив із загадковим попередженням про “серйозну загрозу національній безпеці”.

Як писали раніше Investory News, президент Чехії відповів на погрози кремля.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram