Новини
27 Квітня 2021
1 076

Український бізнесмен Максим Поляков придбав виробника супутників

Firefly Aerospace планує залучити до $350 мільйонів аби вивести на ринок свою потужнішу ракету “Бета”

Український підприємець, власник космічної компанії Firefly Aerospace, Максим Поляков купив південноафриканського виробника малих космічних супутників Dragonfly, повідомляє Reuters.

Агенція зазначає, що ця угода надасть Полякову точку опори на швидко зростальному, але жорстко конкурентному ринку технологій малого супутника, а також потенційне джерело доходу для виробника ракет Firefly Aerospace.

Наразі Поляков відмовився розголошувати суму угоди, яку закрили на початку цього місяця. “Це надасть нам можливість контролювати витрати та масове виробництво компонентів”, — наголосив бізнесмен у коментарі Reuters.

Як повідомили агентству два джерела, Firefly Aerospace планує протягом 12 місяців залучити до $350 млн декількома траншами у межах плану розширення виробництва та виведення на ринок своєї більш потужної ракети “Бета”.

Один зі співрозмовників розповів Reuters, що про перші інвестиції компанія може повідомити вже найближчими днями. При цьому представник Firefly відмовився коментувати цю інформацію.

“Поляков сподівається, що супутники Dragonfly зможуть запускатися на ракеті Firefly Alpha. Потенційно перший пуск ракети може відбутися до кінця червня”, — йдеться у повідомленні.

За словами підприємця, у планах розширення присутності Dragonfly Aerospace на американському і європейському ринку завдяки новим потужностям.

Раніше Investory News писали, що власник Firefly Aerospace Максим Поляков планує побудувати космічний завод у Маямі. Крім того, компанія має намір щороку запускати 24 ракети.

Наприкінці минулого року Firefly Максима Полякова уклала контракт з NASA на $9,8 млн. Це найбільша сума, у порівнянні з іншими компаніями, які також співпрацюватимуть з агентством.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram