Новини
26 Лютого 2024
213

Space Perspective представила капсулу для космічних туристів

Ціна квитка становить $125 тисяч

Стартап з Флориди Space Perspective представив випробувальну герметичну капсулу Excelsior для свого нового космічного корабля Neptune. Наступного року Neptune почне доставляти пасажирів до стратосфери, але не за допомогою ракет, а на масивній повітряній кулі. Наразі компанія шукає постачальника водню для двигунів своїх повітряних куль.

Компанія описує капсулу як “найбільший пілотований космічний корабель, що діє”. За словами компанії, Neptune є третім колись побудованим комерційним суборбітальним космічним кораблем після космічного літака SpaceShipTwo компанії Virgin Galactic і капсули екіпажу New Shepard компанії Blue Origin.

Випробувальна капсула Excelsior, названа на честь однойменного проєкту космічних стрибків ВПС США, повністю функціональна, але поки що не має остаточного дизайну інтер’єру. Для зручності пасажирів планується організувати коктейль-бар, туалет та Wi-Fi.

“Космічна капсула не схожа ні на що, що будь-коли бачив світ, — заявив у своїй заяві співзасновник Табер МакКаллум. — Ми перебуваємо на порозі приголомшливої зміни, не тільки в тому, як ми, люди, сприймаємо космос, а й у тому, що ми розуміємо, коли думаємо про космічний корабель, який доставить нас туди”.

Після введення в комерційну експлуатацію рейс Neptune повезе вісім пасажирів та капітана, що дозволить встановити новий рекорд за кількістю людей, доставлених на край космосу. Space Perspective планує провести свої перші пілотовані випробувальні польоти до кінця цього року, а комерційні польоти для 1750 осіб, які мають квитки у 2025 році.

Цей політ представляє шестигодинну подорож на повітряній кулі, на висоту близько 30 км, тоді як конкуренти пропонують відносно короткі польоти на ракетних двигунах. Вартість квитка рейсу Neptune становить $125 тис., що, на думку компанії, цілком виправдовує цей політ.

“Це фактично відкриває ринок для людей, які не почуваються комфортно, літаючи на ракеті, або просто не можуть літати на ракеті, але все ж таки хочуть отримати незвичайний досвід спостереження за нашою Землею з космосу”, — сказала співзасновниця Джейн Пойнтер.

Нагадаємо, NASA шукає добровольців для моделювання місії на Марсі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram