Новини
23 Лютого 2024
236

NASA шукає добровольців для моделювання місії на Марсі

Експеримент триватиме рік

Космічне агентство шукає чотирьох добровольців, які проведуть рік на Марсі, точніше, на 3D-друкованій копії Червоної планети. Ізоляція практично гарантована. Експеримент проводиться в Космічному центрі імені Джонсона в Х’юстоні і є частиною програми NASA Chapea, яка покликана допомогти розробити та оцінити системи, які будуть використовуватися першим поколінням астронавтів для відвідування Марса в рамках місій, запланованих на 2030-ті роки, пише The Guardian.

Агентство повідомляє, що добровольці житимуть у середовищі площею 1,7 тис. кв. футів під назвою Mars Dune Alpha.

Імітуватимуться проблеми, з якими може зіткнутися марсіанська місія, “зокрема обмеження ресурсів, збої обладнання, затримки зв’язку та інші фактори”. Екіпаж виконуватиме симуляції виходів у відкритий космос, проводитиме роботизовані операції, обслуговуватиме своє середовище, займатиметься фізичними вправами, а також вирощуватиме сільськогосподарські культури в комп’ютерній моделі марсіанської поверхні.

Відібрані кандидати отримають грошову компенсацію (NASA не повідомляє про її розміри). Керівники місії приділяють особливу увагу підбору кандидатів і наполягають на тому, що кожен, хто подає заявку, повинен мати вищу освіту в галузі інженерії, математики чи біології, фізики чи інформатики, а також подальший досвід роботи в цих галузях або 1 тис. льотних годин, як пілот. Вони також повинні бути здоровими, без шкідливих звичок громадянами США або постійними жителями віком від 30 до 55 років.

“Кандидати повинні мати сильне прагнення отримати унікальний, корисний досвід та бажання зробити свій внесок у роботу NASA з підготовки до першої подорожі людини на Марс”, — йдеться в повідомленні агентства. Заявки приймаються до 2 квітня.

Це буде другий екіпаж, який житиме в середовищі проживання з початку наступного року. Четверо членів місії Chapea 1, які проживають там зараз, повинні залишити Mars Dune Alpha в серпні цього року після 378-денної експедиції, яка розпочалася минулого літа.

Нагадаємо, NASA перейшло до другого етапу створення ядерного реактора, який розмістять на Місяці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram