Новини
8 Березня 2024
184

Український космічний стартап залучив $4 мільйони 

Kurs Orbital займається обслуговуванням супутників 

Компанія Kurs Orbital, заснована ветеранами української космічної галузі, отримала $4 млн, закривши seed-раунду стартапу, пише Tech Crunch.

Стартап заснували у 2021 році. Його ідея полягає в тому, аби впроваджувати систему переміщень та перевірки супутників у космосі, та їхнього зняття з орбіти, наприклад, для очищення від космічного сміття.

Kurs Orbital залучив €3,7 млн ($4 млн) в межах seed-раунду, який очолила європейська венчурна компанія OTB Ventures за участю Credo Ventures, Galaxia, In-Q-Tel та Inovo.

У компанії не планують надавати ці послуги самотужки. Передбачається, що стартап створюватиме спеціальну технологію зближення і стикування через спеціальний модуль “ARCap”. І планують, що його можна з’єднати з будь-яким космічним апаратом.

Керівник Kurs Orbital Володимир Усов сказав, що схожих технологій на ринку на разі не існує. Щоб їх розробити, доведеться вкласти час, ресурси та фінанси. І, власне, модуль, який пропонує український стартап, дозволить іншим компаніям швидше вийти на ринок, не витрачаючи додатковий час на розробку технології.

Нагадаємо, SpaceX збирається утилізувати близько 100 супутників Starlink.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram