Новини
11 Січня 2024
292

Скоро відбудеться третій політ Starship на Місяць

SpaceX та NASA звітують про готовність до місії

Ракета Starship від SpaceX може здійснити третій політна Місяць у лютому, повідомляє Space.

Перший експериментальний політ відбувся у квітні 2023 року, другий політ відбувся в листопаді того ж року, а третій політ планують провести в лютому 2024 року. SpaceX чекає схвалення від Федерального управління цивільної авіації США. Крім того, NASA обрала Starship як посадковий модуль для місії Artemis 3, яка передбачає доставлення двох астронавтів на Місяць.

Однак виникає питання про передання палива для такої масивної ракети на орбіті. NASA також планує провести пілотовану місію Artemis 2 у вересні 2025 року, а Artemis 3 запланована на вересень 2026 року. В Artemis 2 екіпаж із чотирьох астронавтів буде відправлений навколо Місяця і назад. Крім американських астронавтів, в екіпажі будуть також представники Канадського космічного агентства. Artemis 3 передбачає доставлення астронавтів на Місяць, що стане дуже амбітною метою, враховуючи часові рамки для льотних випробувань Starship і випробувань із передання палива.

За словами представників SpaceX і NASA, вже практично досягнуто всіх складних частин програм, а тепер просто потрібно зібрати їх разом для успішних місій.

Нагадаємо, українську IT-компанію запросили до співпраці з NASA.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram