Новини
9 Січня 2024
295

Українську IT-компанію запросили до співпраці з NASA

Програма передбачає будівництво злітно-посадкових майданчиків на Місяці

IT-компанія з українським корінням SoftServe візьме участь у міжнародній групі компаній, що розроблятиме технологічні рішення для будівництва на Місяці в межах програми NASA, пише Finance.ua.

Проєкт стартував після того, як американська компанія Astroport Space Technologies отримала грант та фінансування в межах NASA STTR 2023 Phase II. Консорціум компаній на чолі з Astroport працюватиме над розробкою технологій для зведення злітно-посадкових майданчиків у екстремальних умовах та безпечної посадки на Місяці.

До проєкту буде залучена команда відділу Robotics & Advanced Automation SoftServe. Задача команди — моделювання роботизованих систем для реального будівництва, механічної взаємодії та вільного пересування поверхнею Місяця.

За словами Любомира Демківа, Robotics Practice Leader, робота команди передбачатиме створення великої кількості цифрових симуляцій процесу будівництва на Місяці з урахуванням особливості та властивостей грунту, а також різних ситуацій.

Робота над проєктом стартує в січні 2024 року.

Відділ Robotics & Advanced Automation SoftServe працює над програмним забезпеченням для хардверу та автоматизованих систем, зокрема роботизованих систем для різних індустрій — від космічної промисловості, агроіндустрії, автомобільної індустрії до важкої промисловості й будівництва.

Нагадаємо, в Україні з’явився робот, який може виконувати бойові завдання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram