Новини
25 Квітня 2024
68

У Boeing падають доходи

Причиною цього стало падіння виробництва літаків

Фото: Stephen Brashear/Getty Images

Авіаконцерн Boeing повідомив про перше квартальне падіння доходів за останні сім кварталів. Проте авіабудівник перевершив очікування Волл-стріт, які були знижені після аварії у січні, яка змусила його сповільнити виробництво своїх найбільш продаваних літаків, пише Reuters.

Концерн заявив, що її втрати в першому кварталі становили $3,93 млрд, що краще за середні очікування аналітиків, які прогнозували показник $4,49 млрд.

У березні Boeing повідомив, що використає від $4 до $4,5 млрд через кризу, що виникла після аварії 5 січня на літаку 737 MAX 9.

Акції компанії, які з початку року впали на 35%, зросли на 3,6% на нестабільних попередніх торгах після того, як збиток на акцію виявився меншим, ніж очікувалося.

“Могло бути й гірше. Хоча збиток і відтік грошових коштів не такі страшні, як побоювалися, компанія все ще явно стикається з деякими серйозними проблемами в підрозділі комерційних літаків, які потребують певного виправлення”, — сказав аналітик Vertical Research Partners Роберт Сталлард.

Після аварії 5 січня з літаком авіакомпанії Alaska Airlines Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) ввело обмеження на виробництво популярних літаків Boeing 737 MAX. FAA також наказала Boeing розробити комплексний план для вирішення “системних проблем з контролем якості”.

Напередодні звіту генеральний директор Дейв Калхун, який піде у відставку наприкінці року, у листі до співробітників заявив, що Boeing перебуває “у важкому становищі”.

“Зниження обсягів постачання може бути складним для наших клієнтів і для наших фінансів. Але безпека і якість повинні та будуть понад усе”, — додав він.

Цього місяця Reuters повідомило, що обсяги виробництва “дійної корови” Boeing — 737 MAX — різко впали, оскільки американські регулятори посилили перевірки на заводах.

Аналітики попереджають, що повільні темпи постачання можуть затримати досягнення фінансових і виробничих цілей Boeing.

Нагадаємо, українці стали частіше купувати автівки преміумкласу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram