Новини
4 Грудня 2023
327

Річард Бренсон більше не інвестуватиме у своє “дітище”

Virgin Galactic має достатньо фінансів, щоб бути автономною

Фото: Getty Images

Мільярдер Річард Бренсон заявив, що більше не планує інвестувати в засновану ним компанію Virgin Galactic, яка займається суборбітальними туристичними польотами. За словами підприємця, пандемія COVID-19 вплинула на фінансову стабільність його імперії.

“Після COVID-19 ми не купаємося в грошах, а Virgin Galactic має $1 млрд або близько того. Я думаю, у неї має бути достатньо коштів, щоб самостійно впоратися з поставленим завданням”, — сказав Бренсон в інтерв’ю Financial Times.

Минулого місяця Virgin Galactic анонсувала скорочення штату приблизно на 18% (185 працівників) з метою скорочення витрат. Компанія також повідомила, що скоротить частоту польотів свого нинішнього корабля VSS Unity, а з середини 2024 року призупинить запуски на 18 місяців, зосередивши ресурси на розробку суборбітального апарату наступного покоління.

За словами представників Virgin Galactic, має достатньо фінансування до 2026 року, коли очікується введення в експлуатацію космічного корабля Delta.

Річард Бренсон заснував Virgin Galactic у 2004 році, щоб займатися туристичними польотами до космосу, а також запускати невеликі супутники. Перший комерційний суборбітальний політ компанія здійснила у червні 2023 року.

Найбільшим акціонером компанії залишається Virgin Group, хоча у 2020-2021 роках група продала акції на суму понад $1 млрд, зменшивши свою частку до 7,7%.

Раніше Investory News писали, що Virgin Galactic здійснила другий тестовий політ із пасажирами успішно. Літак VMS Eve, носій космічного корабля VSS Unity з екіпажем на борту, стартував із Нью-Мексико 25 травня о 18:15 за київським часом. На Землю місія повернулася о 19:37.

Нагадаємо, ракети SpaceX пошкоджують атмосферу, вони утворюють “діри”, коли сходять з орбіти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram