Новини
26 Травня 2023
366

Virgin Galactic здійснила другий тестовий політ із пасажирами успішно

Тепер компанія Бренсона готова возити туристів на висоту 87 км

Завданням п’ятої пілотованої суборбітальної місії Virgin Galactic Unity 25 стала перевірка технічного стану обладнання та готовності астронавтів за умов реального космічного польоту. Компанія відправила людей до космосу вперше майже за два роки, туристичні польоти планується відновити наприкінці червня, пише ITC.

Літак VMS Eve, носій космічного корабля VSS Unity з екіпажем на борту, стартував із Нью-Мексико 25 травня о 18:15 за київським часом. На Землю місія повернулася о 19:37. У ній брали участь Джаміла Гілберт, Крістофер Хьюї, Люк Мейс та Бет Мозес, пілотували корабель Сі Джей Старкоу та Майкл Масуччі.

Літак підняв апарат на понад 15,2 км над землею, після чого VSS Unity запустив власний ракетний двигун, піднявся до 87,2 км і розвинув швидкість 2,94 Маха. Протягом польоту екіпаж кілька хвилин відчував стан невагомості та насолоджувався гарними видами Землі.

Virgin Galactic приступить до туристичного польоту у разі успіху VSS Unity, підтвердженого аналізом даних. 2021 року компанія вже проводила випробувальний політ — тоді на борту був сам Річард Бренсон. Однак на той час корабель трохи відхилився від наміченого курсу, компанія призупинила польоти та зайнялася удосконаленням конструкції літальних апаратів.

Квиток у космос Virgin Galactic продає за $450 тис., місця на найближчі рейси забронювали сотні людей. У 2026 році компанія планує ввести в експлуатацію нове покоління космічних літаків та здійснювати рейси раз на тиждень.

Раніше Investory News писали, що додаток для Android таємно фіксував особисті розмови.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram