Новини
26 Травня 2023
316

Додаток для Android таємно фіксував особисті розмови

iRecorder Screen Recorder записувала користувачів кожні 15 хвилин

Програма для запису екрана iRecorder Screen Recorder, розроблена для операційної системи Android, через рік після запуску в Google Play стало таємно підслуховувати користувачів, повідомляє Ars Technica.

Згідно з даними дослідника ESET Лукаса Стефанко, додаток для запису екрана став доступним у вересні 2021 року. Але через 11 місяців, у серпні 2022 року, розробники оновили програму і додали шкідливе ПЗ.

Після цього iRecorder Screen Recorder почало записувати хвилину звуку кожні 15 хвилин і пересилати аудіофайли за зашифрованим посиланням на сервер розробника. Програма також могла передавати інші конфіденційні файли, які зберігалися на пристрої.

Стефанко неодноразово встановлював додаток на пристрої у своїй лабораторії, і щоразу результат був однаковим: програма отримувала команду записати одну хвилину аудіо та відправити її на командно-контрольний сервер зловмисника. Операція повторювалася чотири рази на годину.

У повідомленні Стефанко сказано, що програми можуть оновлюватися після того, як користувач попрацював з ними якийсь час і надав дозволи на запис даних і збирання конфіденційної інформації. У цьому плані особливо небезпечні програми для запису будь-якого контенту: звуку чи зображення з екрана.

iRecorder Screen Recorder видалено з магазину програм Google Play. Проте програму встигли завантажити понад 50 тис. разів.

Нагадаємо, Tesla вдосконалює своїх роботів-гуманоїдів Optimus.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram