Новини
24 Січня 2024
274

Пентагон прагне отримати перевагу над рф

Для цього міністерство збирається розсекретити таємні космічні технології

На фото: Пентагон

Міністерство оборони Сполучених Штатів хоче розсекретити більше космічних програм, щоб посилити військову перевагу країни в космосі, пише Ліга.

Оскільки триває мілітаризація космосу, керівники Пентагону вважають, що настав час розсекретити деякі засекречені космічні програми США. Для цього заступниця міністра оборони США Кетлін Хікс нещодавно схвалила нове правило, яке знизить рівень секретності деяких секретних космічних програм і технологій.

За словами помічника міністра оборони з питань космічної політики Джона Пламба, правило, яке забороняє розголошувати цю інформацію, застаріло і стримує США, коли справа доходить до переваги в космосі. “Загалом класифікаційна записка змінює — насправді повністю переписує — застарілий документ, який бере свій початок 20 років тому, і він просто більше не застосовується до поточного середовища, яке містить простір національної безпеки”, — сказав Пламб у січні.

Водночас нововведення не означає, що ці програми та технології тепер будуть повністю розсекречені та розкриті для громадськості. Правило знизить їхні рівні засекречення, що дозволить поділитися деякими технологіями та програмами з приватною промисловістю та міжнародними союзниками. Це допоможе США створити “асиметричну перевагу та примноження сили, з якими не зможуть зрівнятися Китай та росія”, — сказав Пламб у заяві Пентагону.

Цей крок дозволить кожному відділу Збройних сил США вирішувати власні рівні класифікації, а не поширювати загальну політику Міністерства оборони на всі військові космічні програми та технології.

Нагадаємо, NASA створила роботів, які вміють збиратися в робоструктуру різних розмірів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram