Новини
25 Квітня 2024
60

Carlsberg Group інвестує в український бізнес близько 2 мільярдів

Компанія є одним із найбільших данських інвесторів в Україні

Данська Carlsberg Group за 2023-2024 роки інвестує в український бізнес близько 2 млрд грн, повідомляє пресслужба Carlsberg Ukraine за підсумками зустрічі CEO Carlsberg Group Якоба Аарупа-Андерсена з президентом України Володимиром Зеленським.

Зазначається, що компанія є одним із найбільших данських інвесторів в Україні, володіє трьома пивоварнями в країні та є одним із найбільших платників податків, сплачуючи понад 3 млрд грн податків та зборів щороку.

“Ваша активність на українському ринку вражає. Своїми інвестиціями ви подаєте приклад іншим партнерам та інвесторам”, — сказав Зеленський під час зустрічі.

Він також висловив упевненість, що співпраця між Україною та Данією буде й надалі розвиватися та зміцнюватися, ґрунтуючись на взаємній повазі та спільних цінностях.

CEO Carlsberg Group також відвідав Київський пивоварний завод PJSC Carlsberg Ukraine, на якому минулого року було встановлено нову виробничу лінію, та висловив подяку українським колегам за їх стійкість в умовах війни.

У пресслужбі компанії додали, що одним із ключових моментів візиту стало підписання Меморандуму про поглиблення співпраці між Україною та Данією, який відкриває нові можливості в таких ключових сферах як торгівля, інвестиції, енергетика, суднобудування, розвиток морської портової інфраструктури.

“Угода відкриває нові можливості для співпраці, які сприятимуть довгостроковому розвитку та відбудові України.

Ключовим аспектом є виділення данським урядом 40 млн євро на підтримку українського приватного сектору та створення нових робочих місць.

Меморандум також передбачає виділення €380 млн для підтримки критичної інфраструктури”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, найбільшими роботодавцями України 2024 року стали УЗ, АТБ та Укрпошта.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram