Новини
21 Грудня 2020
776

Україна отримала від ЄБРР €450 мільйонів на дорожню інфраструктуру

Цей проєкт став найбільшим за час співпраці “Укравтодору” з європейським банком за останні 10 років

“Укравтодор” підписав угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку, за якою буде оновлено 275 км траси Київ-Одеса та побудовано новий північний обхід Львова, про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова “Укравтодору” Олександр Кубраков.

Фінансування ЄБРР складатиметься з трьох траншів — два з них сумою у €290 млн будуть використані для реконструкції 275 км автошляху M-05 Київ-Одеса, третій — €160 млн для фінансування будівництва 24-кілометрової північної ділянки кільцевої об’їзної дороги навколо Львова.

Очільник зазначив, що з коштів ЄБРР також буде профінансовано стратегічну оцінку дорожньої безпеки у масштабах національної мережі автодоріг з метою визначення найбільш небезпечних ділянок для втілення заходів пом’якшення ризиків.

“Частина коштів буде використана для впровадження систем управління впливами важкого транспорту”, — наголосив пан Кубраков.

І додав, що цей проєкт став найбільшим за час співпраці “Укравтодору” з ЄБРР за останні 10 років.

ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україні. Банк уже взяв на себе зобов’язання щодо надання майже €14,5 млрд у рамках 486 проєктів у всій країні.

Нагадаємо, у листопаді міністр інфраструктури Владислав Криклій підписав з ЄБРР гарантійну угоду про виділення кредиту у €63 млн ($74,6 млн) для АТ “Укрпошти” на оновлення логістичної мережі та реформування сільських відділень.

Раніше Нацбанк уклав із ЄБРР перший валютний своп для підтримки українського бізнесу. Нацбанк надав європейському банкові 798 млн грн, а отримав від нього $30 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram