Новини
20 Березня 2024
159

Канада долучиться до армії дронів

Країна розглядає можливість вкластися у закупівлю українських безпілотників

Міністр оборони Канади Білл Блер заявив, що Оттава розглядає можливість інвестувати у купівлю українських безпілотників, пише Європейська правда.

Блер вважає реальною можливість, за якої Канада долучиться до закупівлі дронів, вироблених в Україні, після того, як у лютому зустрівся міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним.

“Ми обговорили, як можемо співпрацювати разом, та навіть як в межах “коаліції дронів”, що стосується і Канади, інвестувати в закупівлю дронів українського виробництва”, — зазначив він.

Міністр оборони висловив думку, що ніхто не знає краще, як воювати з росіянами, ніж українці, які мають дворічний бойовий досвід.

“Я вважаю, що еволюція дронів у війні — це те, чого нам усім потрібно навчитися, щоб формувати майбутню політику оборонних закупівель. Тому ми працюємо у тісній співпраці з українцями, підтримуючи у розвитку їхнього власного виробництва, і думаю, що всі партнери по коаліції, включно з Канадою, також отримають від цього реальну вигоду”, — резюмував Блер.

Раніше Канада приєдналася до міжнародної “коаліції дронів”, яку очолюють Латвія та Велика Британія.

Нагадаємо, США та Японія закликали не розміщувати ядерну зброю у космосі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram