Новини
17 Січня 2024
295

ЄС і Німеччина нададуть нові гранти малим та середнім підприємствам

У бізнесу з’явилася можливість отримати €10 тисяч

Українські мікро-, малі та середні підприємства (ММСП) з експортною спроможністю та інноваційним потенціалом можуть отримати 100 грантів до €10 тис. для відновлення та розвитку, повідомляє Міністерство економіки України.

Гроші надаються у межах ініціативи EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини.

До участі у конкурсі можуть долучитися ММСП, що працюють у сферах: перероблення (машинобудівна, меблева, харчова та легка промисловість); креативних індустрій; логістики та транспорту; інших секторах з потенціалом експорту або створення інновацій (наприклад, освітні та медичні послуги).

Подати заявку на отримання гранту можна з 16 січня до 11 лютого 2024 року.

Стратегічний виконавець програми — німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Партнер з виконання — громадська організація EasyBusiness (ГО “Легкий бізнес”).

Від початку повномасштабної російської агресії ЄС і Німеччина спільно через програму EU4Business здійснили п’ять грантових конкурсів, в межах яких надали понад €5,5 млн для більше ніж 1100 українських ММСП.

29 вересня до бюджету-2024 закладають 42 млрд грн для підтримки бізнесу.

У жовтні уряд Німеччини виділив €5,6 млн на підтримку українських малих і середніх переробних підприємств. У Кабміні підрахували, скільки грошей отримує бізнес від донорів: “Вийшла велика цифра”.

Нагадаємо, які професії найбільш затребувані у Швейцарії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram