Новини
16 Січня 2024
303

Білл Гейтс стурбований станом охорони здоров’я у світі

Його фонд звітує, що щорічно у світі помирають 5 мільйонів дітей віком до 5 років

Білл Гейтс, співзасновник Microsoft і співголова “Фонду Білла та Мелінди Гейтс” стурбований скороченням витрат на охорону здоров’я з боку урядів та компаній по всьому світу.

“Світ зараз вирішує безліч проблем, і той факт, що у нас досі 5 млн дітей помирають у віці до п’яти років, — це не так наочно, це не падіння літака чи попадання бомби в будівлю, — і все ж таки ці смерті одна за іншою складаються 5 млн”, — сказав Гейтс на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі.

“Фонд Гейтса” не належить до тих, хто скорочує витрати на охорону здоров’я. Організація оприлюднила свій найбільший на сьогодні річний бюджет. На 2024 рік він становитиме $8,6 млрд. Це на 4% більше, ніж торік, і на $2 млрд більше, ніж 2021 року. Гейтс зазначив, що, як і раніше, має намір збільшити щорічні витрати фонду до $9 млрд до 2026 року.

Одним з основних напрямків діяльності фонду, йдеться у доповіді, є “скорочення нерівності у сфері охорони здоров’я шляхом фінансування розробки нових інструментів та стратегій для зниження рівня інфекційних хвороб та основних причин дитячої смертності у країнах з низьким рівнем доходу”.

Ґрунтуючись на своєму дослідженні, “Фонд Гейтса” заявляє, що світ скоротив дитячу смертність з більш ніж 9,3 млн на рік у 2000 році до 4,6 млн на рік у 2022 році. Крім того, за останні два десятиліття смертність від малярії та ВІЛ скоротилася вдвічі.

Поліомієліт, який паралізував 350 тис. дітей на рік, скоротився до 12 випадків у двох країнах, повідомляє “Фонд Гейтса”. Однак Гейтс додав: “За останні кілька років пандемії наш прогрес у галузі охорони здоров’я вийшов на плато”.

Нагадаємо, до 2034 року з’явиться перший трильйонер.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram