Новини
28 Лютого 2024
179

Чи підвищать податки в Україні

Наразі йдуть обговорення цього питання в уряді

Влада України не розглядає питання підвищення податків для того, щоб покрити відсутність допомоги від США, заявила народний депутат від Слуги народу, член комітету з фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк, пише Finance.ua.

Вона зазначила, що фінансова та військова допомога США для України є дуже важливою.

“Але сьогодні вже полегшало від новин з ЄС — €50 млрд виділяють для допомоги Україні. Тому, якщо ми говоримо про соцвиплати — ВПО, пенсії — то допомога від ЄС є досить суттєвою, і вона є”, — сказала депутат.

Василевська-Смаглюк зазначила, що є питання щодо ухвалення закону про мобілізацію та фінансування витрат на мобілізацію.

“І зараз уряд працює над альтернативними сценаріями. До кінця місяця буде представлено у ВР план дій від уряду саме для фінансування мобілізації”, — каже вона.

За словами депутата, президент на зустрічі із фракцією сказав, що він позитивно оцінює можливість надання допомоги США.

“В обхід Сенату її також можна отримати через Світовий банк. Над цим сценарієм також президент працює. Окрім цих грошей від США ми маємо домовленості з конкретними сумами завдяки підписаним президентом України меморандумам з іншими країнами”, — каже Василевська-Смаглюк.

До кінця лютого, за її словами, народні обранці, за домовленістю з урядом, очікують на план альтернативних надходжень до Держбюджету.

“Це можуть бути понаднормові надходження з митниці, із податкової, перегляд акцизних зборів, зборів за надра. Але президент проти підвищення податків, тож підвищення податків ми не розглядаємо зараз як основний сценарій. Щодо курсу гривні, можливих запозичень у Нацбанку — ці варіанти також розглядаються. ОВДП — запозичення через підвищення на внутрішньому ринку, над цим зараз працює Мінфін”, — каже депутат.

Нагадаємо, державні програми принесуть економіці $60 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram