Новини
12 Січня 2024
334

“Укренерго” отримала інвестплан на 4,4 мільярда

Кошти спрямують на відновлення та розвиток енергетичної інфраструктури

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила інвестпрограму “Укренерго” на 2024 рік на рівні близько 4,4 млрд грн, повідомляє пресслужба компанії.

“На другому році повномасштабної війни — це перша інвестпрограма компанії, реалізацію якої планується спрямувати не тільки на відновлення після російських атак, але й на розвиток енергетичної інфраструктури.

Минулого року “Укренерго” було вимушено перерозподіляти кошти, передбачені на капітальне будівництво, модернізацію та закупівлю основних засобів, в першу чергу на відновлення підстанцій після російських обстрілів та будівництво захисту об’єктів”, — пояснили в компанії.

Зазначається, що у цьому році понад 60% коштів інвестпрограми планують спрямувати на будівництво нових об’єктів в енергосистемі.

“Зокрема, це нова потужна лінія електропередачі, яка сприятиме значному збільшенню пропускної спроможності для торгівлі електроенергією з Румунією та посилить надійність живлення Одеської області”, — йдеться у повідомленні.

Також серед планів держкомпанії в цьому році — розпочати роботи над збільшенням надійності системи передачі в північних та західних регіонах.

“Ще однією особливістю цього року є джерела фінансування нових проєктів, передбачених інвестпрограмою. Переважно це тарифні кошти “Укренерго”, — додали в компанії.

Раніше Investory News писали, що fеропорт “Антонов” отримає нове життя.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram