Новини
21 Березня 2024
158

ЄБРР  інвестуватиме в Україну до €10 мільярдів

Програму планують реалізувати до 2028 року

Фото: ag.worldpronews.com

Європейський банк реконструкції та розвитку планує інвестувати в Україну до €10 млрд упродовж наступних п’яти років, повідомили віцепрезидент ЄБРР Юрген Рігтерінк та директор банку в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патрон, пише Forbes.

Зазначається, що реагуючи на кризу, спровоковану війною, ЄБРР акцентує увагу на пʼяти основних напрямках для підтримки України — частково у приватному секторі, частково у державному секторі.

Йдеться про енергетичну безпеку, інфраструктуру, продовольчу безпеку, підтримку бізнесу і торгове фінансування.

За словами Рігтерінка, завдяки рішенню банку збільшити капітал на €4 млрд ЄБРР може перетворити це у 4-6 разів більший обсяг інвестицій. Тож, протягом наступних пʼяти років банк очікує, що зможе вкладати в проєкти в Україні €1,5-2 млрд щороку.

“Ми не вважаємо, що для банку було б розумно кожен раз покладатися на донорську підтримку. Тож ми збільшили капітал. Це дозволить нам проінвестували в Україну €10 млрд протягом наступних пʼяти років. Як тільки буде мир, ця сума зросте ще більше”, — сказав Рігтерінк в інтерв’ю виданню.

ЄБРР був заснований у 1991 році й з того часу інвестував понад €190 млрд у більш ніж 6800 проєктів.

ЄБРР збільшив обсяги інвестицій після російського вторгнення у лютому 2022 року і вже у жовтні 2023 року перевищив свою мету інвестувати €3 млрд в Україні протягом 2022-2023 років.

Як писали раніше Investory News, інвесторам компенсуватимуть побудовані об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram