Новини
5 Березня 2024
177

Франція відновлюватиме Чернігівщину

Країна інвестує у реконструкцію €5 мільйонів

Міністерство відновлення України, Чернігівська ОВА та Французька агенція міжнародного технічного співробітництва Expertise France уклали Меморандум про співпрацю у відбудові Чернігівської області, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook.

Вже триває спільна робота над конкретними проєктами, які будуть повністю або частково реалізовуватись на Чернігівщині, загальним обсягом понад €5 млн, зокрема:

• консерваційні роботи даху обласного академічного театру у Чернігові;

• підтримка українських стартапів та інновацій на місцевому рівні, зокрема в Чернігівській області;

• надання пріоритетної допомоги у сфері охорони здоров’я, зокрема, відновлення протирадіаційних укриттів в центральних лікарнях Чернігівщини;

• підтримка органів місцевого самоврядування у відновленні та децентралізації, зокрема розробка та впровадження навчальних модулів у темах інновацій, мобільності, сільського господарства, культури та спадщини.

“Допомога Чернігівській області та її громадам, зокрема Ічні, Нового Білоусу, Нової Басані, Остеру, Прилук, Семенівки, Новгород-Сіверського району, буде, між іншим, надана через проєкт багатогалузевої технічної допомоги mAIDan Ukraine (“Майдан Україна”), проєкт APPUI Health, а також EU4InnovationEast, які реалізує агентство Expertise France. З цією метою Expertise France утворює проєктний Офіс взаємопідтримки громад у Чернігові, за участю міжнародних і місцевих експертів”, — йдеться у повідомленні.

“Агенція Expertise France забезпечить всебічну підтримку відновленню Чернігівщини, з фокусом на експертизі та інноваціях. Пріоритетними для нас є реконструкція та євроінтеграція.

Ми прагнемо розпочати роботу якомога швидше, тому вже працюємо над структуруванням проєктів технічної допомоги”, — зазначив гендиректор Expertise France Жеремі Пеллє.

Для реалізації меморандуму створюється Керівний комітет, який складається з представників Міністерства відновлення, Чернігівської ОВА, програми mAIDan Україна (Expertise France). Також до роботи комітету залучаються представники посольства Франції в Україні.

У міністерстві додали, що Франція вже бере активну участь у відновленні Чернігівської області. Зокрема, Чернігівщина отримала від уряду Франції гуманітарну допомогу та підтримку у сфері транспорту та інфраструктури, у відновленні закладів культури та охорони здоров’я, а також в питаннях оцінки руйнувань та проєктування відбудови регіону.

Нагадаємо, цьогоріч Україна вже отримала $1,2 млрд від партнерів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram