Новини
5 Березня 2020
881

МВФ готовий виділити $50 мільярдів на боротьбу з коронавірусом

Кошти виділять для допомоги бідним та з середнім рівнем доходу країнам і слабкою системою охорони здоров’я

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий терміново виділити $50 млрд для підтримки найменш розвинених країн у боротьбі з COVID-19, заявила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва. Вона додала, що через коронавірус сповільниться зростання світової економіки, повідомляє ВВС

Як заявила глава МВФ на брифінгу у Вашингтоні, коронавірус — це більше не регіональна проблема, це глобальна проблема, яка вимагає спільної відповіді.

“Ми знаємо, що ефект незвичайний і зачіпає попит і пропозицію… Те, з чим ми стикаємося, це невизначеність, і це основний мотив нашого прогнозу, що глобальне зростання в 2020 р. буде набагато нижче рівня попереднього року, але наскільки нижче він впаде і як довго ефект матиме місце, складно прогнозувати”, — зазначила Георгієва.

За її словами, поширення коронавірусу становить серйозну загрозу для світової економіки. “У будь-якому сценарії у 2020 р. зростання світової економіки впаде нижче рівня минулого року. Точні підрахунки залежать від самої епідемії і від ефективності вжитих заходів”, — сказала вона.

Нагадаємо, Світовий банк направить $12 млрд невідкладної допомоги на боротьбу з коронавірусом у найбідніших країнах світу. СБ допоможе країнам, що розвиваються зміцнити систему охорони здоров’я, зокрема поліпшити доступ до медичних послуг для захисту людей від епідемії, посилити епіднагляд за хворобами.

А от Благодійний фонд мільярдера Білла та Мелінди Гейтс оплатив 15 тис. лікарських молекул (активні інгредієнти сучасних противірусних препаратів), які можуть стати основою ліків проти коронавірусу. Загалом Фонд виділив понад $100 млн на боротьбу з хворобою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram