Новини
26 Березня 2024
176

Фонд 1991 Ventures залучив $18 мільйонів

Гроші інвестують в українські стартапи

Лондонська інвестиційна фірма 1991 Ventures, заснована українцями Денисом та Віктором Гурськими, оголосила про запуск нового фонду розміром £15 млн ($18,8 млн) для інвестування в українські та східноєвропейські технологічні стартапи, пише TechCrunch.

Цей крок підтримали британські інвестори Venrex та Samos Investments, які раніше фінансували успішні стартап-фонди на ранніх стадіях Seedcamp та Entrepreneur First.

Фонд підтримуватиме амбітних українців як на батьківщині, так і за її межами.

Інвестиції 1991 Ventures допоможуть українським стартапам вийти на міжнародний рівень.

“В Україні та країнах Центральної та Східної Європи є величезний потенціал нереалізованих талантів. Разом з братом Віктором ми хочемо створити потужний канал підтримки для цих перспективних проєктів”, — заявив Денис Гурський.

Він також додав, що інвестори фонду “дуже зацікавлені в тому, щоби долучитися до Східної Європи та України зокрема”.

“Для українських підприємців буває складно залучити кошти в Лондоні. Ми надаватимемо їм початкове фінансування, щоб вони могли претендувати на більші інвестиції в майбутньому та розглядати Велику Британію як трамплін для виходу на світовий ринок”, — зазначив він.

Попри війну український технологічний сектор демонструє стійкість. Брати Гурські вже підтримали понад 200 стартапів з 2016 по 2024 рік через свій інкубатор Social Boost та акселератор 1991 Accelerator.

Багато стартапів були з їхнього рідного Маріуполя. Серед успішних проєктів — юридичний стартап AXDRAFT, європейський застосунок для оплати автошляхів eTolls та кібербезпекова компанія Osavul.

Раніше цього місяця Broswap, військовий технологічний стартап, який залучив $100 тис. для боротьби з мінами в Україні за допомогою дронів.

Нагадаємо, ЄБРР інвестуватиме в Україну до €10 мільярдів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram