Новини
4 Березня 2020
821

Світовий банк виділяє $12 мільярдів на боротьбу з коронавірусом

Допомогу отримають найбідніші країни з високим ризиком поширення COVID-19

Світовий банк (СБ) направить $12 млрд невідкладної допомоги на боротьбу з коронавірусом у найбідніших країнах світу. Про це повідомляється на сайті банку.

“Пакет допомоги для боротьби з COVID-19 буде включати фінансування в обсязі до $12 млрд, $8 млрд з яких будуть виділені в прискореному порядку”, — йдеться в заяві банку.

Зазначається, що СБ допоможе країнам, що розвиваються зміцнити систему охорони здоров’я, зокрема поліпшити доступ до медичних послуг для захисту людей від епідемії, посилити епіднагляд за хворобами, активізувати заходи у сфері охорони здоров’я і співробітництво з приватним сектором з метою зменшення впливу на економіку.

Допомога надаватиметься по лінії організацій, що входять до Світового банку  — Міжнародній асоціації розвитку, Міжнародному банку реконструкції та розвитку та Міжнародній фінансовоій корпорації.

Фото: apimages.com

Влада Південної Кореї також має намір виділити майже $10 млрд на боротьбу з епідемією коронавірусу, а також підтримку бізнесу та громадян.

“Уряд прагне мінімізувати наслідки поширення коронавірусу для економіки та зберегти імпульс до зростання”, — йдеться в заяві міністерства економіки та фінансів країни.

Кошти, виділені владою 11,7 трлн вон ($9,91 млрд) підуть на поліпшення медичного забезпечення для боротьби з коронавірусом, а також фінансову допомогу бізнесу, рітейлерам і домовласникам, які страждають через епідемію.

Пропозиція уряду про виділення коштів буде спрямована на розгляд парламенту в четвер, 5 березня.

За даними на ранок середи, в Південній Кореї підтверджено 5,186 тис. випадків зараження коронавірусом COVID-19. Таким чином, країна займає друге місце після КНР за кількістю інфікованих.

Як раніше писали Investory News, Китай виділить близько $10,3 млрд для боротьби та профілактики нового коронавірусу. Міністерство буде ретельно працювати для забезпечення стабільного функціонування економіки.

Також, Центральний банк Китаю ще на початку лютого завив, що має намір підтримати економіку країни, яка постраждала в результаті спалаху коронавірусу. Так, в понеділок, 3 лютого, на ринки була виведена ліквідність на суму понад $173 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram