Новини
3 Лютого 2020
785

Влада Китаю має намір вивести на свої фінансові ринки понад $173 мільярди

Торги на китайських біржах у понеділок відкрилися обвалом котирувань

Центральний банк Китаю має намір підтримати економіку країни, яка постраждала в результаті спалаху коронавірусу. Вже в понеділок, 3 лютого, на ринки буде виведена ліквідність на суму 1,3 трлн юанів (понад $173 млрд), пише Reuters.

Після цього загальна ліквідність в банківській системі буде на 900 млрд юанів вище, ніж за аналогічний період 2019 р.

Центральний банк Китаю переконаний, що такий крок забезпечить достатню ліквідність в банківській системі та допоможе забезпечити стабільність валютного ринку.

При цьому китайські фінансові регулятори вважають, що негативний вплив спалаху коронавірусу на економіку Китаю буде “короткостроковим”.

Тим часом, торги на фондових біржах Китаю в понеділок, 3 лютого, відкрилися падінням котирувань більш ніж на 8%. Майданчики відновили торги після тривалих новорічних свят. Новий рік у Китаї за місячним календарем настав 25 січня, останній раз торги проводилися 23 січня.

Індекс Shanghai Composite (Шанхайська фондова біржа) на початку торгів втратив 8,73% і опустився до 2717 пунктів. Індекс Shenzhen Component (Шеньчженська фондова біржа) знизився на 9% до 9706 пунктів, індекс Гонконзької фондової біржі Hang Seng впав на 0,4% до 26302,5 пункту.

Обвал на фондових ринках материкового Китаю спостерігається на фоні поширення в країні коронавірусу нового типу. За останніми даними, в Китаї число тих, що заразилися перевищило 17 тис. осіб, з них понад 360 людей загинули.

Як зазначає Bloomberg, падіння котирувань на біржах материкового Китаю в понеділок стало рекордним з 2015 р.

Через коронавірус великі корпорації почали втрачати мільйони доларів. Компанії намагаються протистояти епідемії нового вірусу та закривають офіси по всьому Китаю, забороняючи туди їздити співробітникам з інших країн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram