Новини
15 Березня 2024
215

У Люксембурзі зареєструють Фонд розвитку України на $15 мільярдів

Анонсує реєстрацію інвестиційна група BlackRock

Фото: Bess Adler

Фонд розвитку України (UDF), найімовірніше, буде зареєстрований у Люксембурзі. Інвестори планують виділити щонайменше $15 млрд на відновлення України, пише Bloomberg із посиланням на заяву віцепрезидента інвестиційної групи BlackRock Філіпа Гільдебранда.

Фонд розвитку України має намір залучити щонайменше $500 млн від країн, банків розвитку та інших грантодавців, а також $2 млрд від приватних інвесторів.

Гільдебранд зазначив, що фонд міг би обʼєднати консорціум акціонерів та боргових інвесторів, які могли б профінансувати відновлювальні роботи в Україні на щонайменше $15 млрд.

Минулого місяця Світовий банк та інші організації оцінили загальну суму, необхідну для відновлення України після повномасштабного російського вторгнення, майже в $500 млрд.

За словами Гільдебранда, фонд розвитку, ймовірно, буде зареєстрований у міжнародному центрі фондів у Люксембурзі з інвестиційним комітетом, а також аналітиками та дослідниками.

За його словами, метою є створення одного з найбільших в історії державно-приватних партнерств, подібного до німецького KfW, створеного після Другої світової війни, або Партнерства з кліматичного фінансування між BlackRock та урядами кількох країн у 2021 році.

Пріоритетними напрямками для фонду будуть галузі сільського господарства, промисловості, інфраструктури та енергетики. Наразі визначено близько 20 проєктів з 200, які проходили оцінку.

Поряд з фондом буде створено “центр підготовки проєктів”, який займатиметься пошуком інвестиційно привабливих ідей, забезпечуючи їхню підтримку інвесторами.

Нагадаєамо, в одному з міст України Данія збудує 410 квартир та дитсадок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram