Новини
5 Березня 2020
771

Фонд Гейтсів знову витратив “десятки тисяч євро” на пошук ліків проти коронавірусу

Загалом на боротьбу з хворобою вже виділено понад $100 мільйонів

Благодійний фонд мільярдера Білла та Мелінди Гейтс оплатив 15 тисяч лікарських молекул (активні інгредієнти сучасних противірусних препаратів), які можуть стати основою ліків проти коронавірусу. Їх придбали у науково-дослідного інституту Скріппса в Каліфорнії, який володіє великою колекцією подібних зразків, повідомляє The Guardian, посилаючись на бельгійське видання De Standaard.

За словами експерта, який проводить тестування речовин, витрати організації склали “кілька десятків тисяч євро”.

Найближчим часом ці молекули планують доставити в Інститут медичних досліджень Рега в бельгійському місті Левен, де і буде проходити тестування. “Експерти сподіваються виявити інгредієнти, які зможуть пригнічувати активність нового вірусу. Зразки інфекції надасть так званий нульовий пацієнт – перший хворий на коронавірус у Бельгії, де за останніми даними, виявлено 20 випадків зараження”, – йдеться у повідомленні.

За словами професора Левенського католицького університету Йохана Нейтса, який курирує тестування, отримати перші результати експерти розраховують протягом двох тижнів після початку роботи. “Фонд Білла та Мелінди Гейтс сподівається, що серед 15 тисяч молекул є одна або декілька, які зможуть уповільнити поширення нового коронавірусу. Ми з’ясуємо це для них”, – зазначив він.

Наприкінці січня фонд Білла та Мелінди Гейтс заявив, що пожертвує $10 млн на боротьбу з коронавірусом, а через кілька днів збільшив цю суму до $100 млн. “У заяві фонду говорилося, що до $20 млн підуть на виявлення, ізоляцію та догляд за хворими, ще $20 млн направлять органам охорони здоров’я країн Азії та Африки на розвиток центрів невідкладної допомоги та вжиття заходів нагляду за захворюваннями. Решту $60 млн витратять на створення вакцини”, – пише видання.

Нагадаємо, на днях у Світовому банку заявили, що направлять $12 млрд невідкладної допомоги на боротьбу з коронавірусом у найбідніші країни світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram