Новини
22 Серпня 2023
304

Білл Гейтс лінувався на уроках математики

Засновник  Microsoft вважав шкільну освіту нецікавою

У новому інтерв’ю співзасновник Microsoft Білл Гейтс розповів про свої шкільні роки, згадавши, що іноді в освіті йому не вистачало мотивації та бажання, і саме вчитель змушував його досягати кращих результатів, пише Insider.

“На самому початку вивчення математики я лінувався”, — зізнався Гейтс.

Він зазначив, що одного разу у 8-му класі він розмовляв з учителем, який йому сказав: “Чому ти такий лінивий? Ти міг би бути дуже гарним у цьому”. Білл у відповідь заявив: “Але ми не робимо нічого цікавого!”.

Гейтс згадав, що надалі викладач приносив йому цікаві книги для читання та намагався підштовхнути до найкращих результатів.

“Я тоді змінив погляд на освіту. Я думав, що що менше зусиль ти докладаєш, то ти крутіший”.

Гейтс в 1975 році покинув Гарвардський університет, щоб заснувати Microsoft із Полом Алленом. Раніше він заявляв, що отримав “чудовий досвід” під час навчання, але переживав через те, що не зміг стати “частиною комп’ютерної революції”.

В той самий час Білл заохочує студентів продовжувати навчання в коледжі протягом чотирьох років, щоб отримати максимум від освіти. Він сам уперто працював у Microsoft у перші дні, а нещодавно заявив, що змагався з колегами за те, щоб спати якнайменше у свої 30-40 років, оскільки вважав це “даремною справою”.

Нагадаємо, швейцарія допоможе у відновленні українських шкіл.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram