Новини
12 Грудня 2023
334

Я милий проти них: Білл Гейтс висловив своє ставлення до Ілона Маска та Стіва Джобса

Маска він вважає жорстоким, а от Джобсу вдячний за конкуренцію

Засновник Microsoft Білл Гейтс заявив, що вважає себе спокійнішим керівником, ніж багато його співвітчизників у сфері високих технологій, що знаходяться на вершині, пише Business Insider. “Я вважаю себе дуже милим порівняно з цими хлопцями”, — сказав він.

Після отримання премії Пітера Петерсона за визначні досягнення в галузі лідерства від Economic Club of New York, Білл Гейтс під час бесіди згадав Ілона Маска та Стіва Джобса. “Всі різні. Ілон докладає великих зусиль, можливо навіть занадто. Стів Джобс намагався щосили, можливо, занадто сильно. Я вважаю себе дуже милим, порівняно з цими хлопцями”, — сказав Гейтс зі сміхом.

Гейтс завжди мав неоднозначні стосунки з Джобсом та Маском. Із засновником Apple стосунки змінювалися від “кохання до ненависті”, кілька разів переходячи від союзництва до суперництва та назад.

Після смерті Джобса у 2011 році Гейтс заявив, що поважає засновника Apple і вдячний за їхню конкуренцію.

Відносини філантропа з Маском останніми роками стали ще неспокійнішими. Обидва привселюдно підколювали один одного і часто не погоджувалися у всьому: від космічних подорожей до зміни клімату.

Гейтс розповів біографу Маска Волтеру Айзексону, що генеральний директор Tesla був із ним “дуже жорстоким” у 2022 році. “Щойно він почув, що я продав акції, він став дуже грубий зі мною, але він дуже грубий з багатьма людьми, так що не можна приймати це занадто близько до серця”, — сказав Гейтс.

Але мільярдер визнав, що для успіху як інноваційний лідер необхідна “певна інтенсивність”. Коли мені було 20, я був маніакально зосереджений на Microsoft. Я не вірив у вихідні та канікули”, — сказав він.

Також модератор виступу попросив Гейтса підтвердити поширену останніми роками легенду про те, що мільярдер запам’ятав номерні знаки всіх своїх співробітників, які працювали з перших днів існування Microsoft, щоб він міг відстежувати, хто проводить багато годин на роботі. “Номерних знаків було не так багато. У нас було лише кілька сотень співробітників”, — сказав Гейтс, мабуть, підтверджуючи свою історію. “Я все ще можу сказати вам, коли вони приходили і йшли”, — додав він.

Нагадаємо, стартап Ілона Маска X.Ai прагне залучити $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram