Новини
14 Лютого 2023
370

Пишний: НБУ виконав умови Моніторингової програми МВФ

Національний банк готовий обговорювати параметри нового фінансування

Національний банк України (НБУ) виконав умови Моніторингової програми Міжнародного валютного фонду та готовий обговорювати параметри нової програми, яка передбачає фінансування.

“Сьогодні розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду для проведення першого перегляду Моніторингової програми із залученням Ради директорів Фонду. Серія експертних зустрічей, в яких візьме участь команда України у складі представників Національного банку, Міністерства фінансів, інших відомств країни. Ми відкриті та готові до глибинного обговорення кожного параметра, кожної цифри”, — написав голова НБУ Андрій Пишний у Facebook.

Він підкреслив, що Національний банк має сильні позиції й виконав усі зобов’язання, передбачені програмою. Успішний перегляд Моніторингової програми стане містком для переходу до нової програми, яка передбачатиме фінансування, додав голова НБУ.

“Ми розуміємо, які зобов’язання постануть перед нами в разі її ухвалення та готові виконувати їх з усією відповідальністю. Ми готові до реформ, готові вже втілювати довгострокові плани, маємо достатній експертний ресурс, внутрішній фундамент відповідальності за свою роботу перед державою, перед народом України”, — зазначив він.

Раніше фонд надав екстрене фінансування обсягом $2,7 млрд, а в грудні затвердив 4-місячну програму для України, спрямовану як на зміцнення економіки, так і на підготовку її до отримання великого кредиту МВФ.

Нагадаємо, міжнародні резерви України в січні зросли на 5%. Завдяки валютним надходженням їх обсяг становить $29,9 мільярда.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram