Новини
18 Червня 2020
1 180

Засновник Telegram запропонував встановлювати додатки в обхід Google й Apple

Дуров закликав боротися з монополією IT-гігантів, які беруть 30% з кожного продажу цифрових продуктів

Засновник Telegram Павло Дуров запропонував встановлювати додатки самостійно або через альтернативні Google Play і Apple Store магазини додатків. “Потрібно боротися з монополією цих компаній, які беруть комісії в 30% з кожного продажу цифрових продуктів”, – написав він у своєму Twitter.

І додав, що через божевільний податок, який беруть з продажів через свої магазини Apple і Google, користувачі платять за вищими цінами, стартапи та цілі індустрії руйнуються або не народжуються зовсім.

“Регулятори ігнорують цей абсурд вже десять років”, – заявив він. І з метою розв’язання проблеми запропонував користувачам встановлювати додатки безпосередньо або через альтернативні магазини додатків.

“Цим компаніям не можна дозволяти обмежувати свободу на мільярди”, – додав він у коментарях до свого посту. Також Павло Дуров зазначив, що монополія інтернет-гігантів призводить до поборів у 30%, цензурі та відсутності конфіденційності.

Нагадаємо, наприкінці березня американський суд заборонив криптовалюту Telegram. Токени Gram визнали цінними паперами, проте заборонили передавати покупцям, що інвестували в них на IPO.

Через декілька днів стало відомо, що інвесторам блокчейн-платформи TON запропонували план повернення грошей, оскільки Telegram Павла Дурова не зміг розпочати випуск криптовалюти з 30 квітня.

Проте вже на початку травня Telegram повідомила інвесторам із США, що вони не матимуть можливості залишитися в проєкті ще на рік. Таким чином, американським інвесторам надали змогу забрати тільки 72% від суми інвестування. Іншим, як і раніше, запропонували повернення 110% вкладень, але вже не в криптовалюті.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram