Новини
2 Квітня 2024
139

Google врегулює позов на $5 мільярдів

Компанія знищить інформацію, яку збирала в режимі інкогніто

Фото: Jens Meyer/AP Photo

Google погодилася на врегулювання позову щодо неналежного відстеження користувачів у режимі інкогніто у браузері Chrome.

Щоб не виплачувати $5 млрд компенсації за шкоду, Google згодилася знищити “мільярди точок даних”, оновити інформацію про збирання даних і протягом наступних п’яти років зберегти налаштування, які блокують сторонні файли cookie в режимі “інкогніто”, повідомляє WSJ.

Позов проти Google був поданий у 2020 році. В ньому компанію звинувачували в омані користувачів щодо приватності їхньої активності. Компанія відхрещувалася, стверджуючи, що активний режим “інкогніто” не є гарантією повної конфіденційності інтернет-сесій.

Також виявлені електронні листи свідчили про занепокоєння компанії щодо фальшивої приватності режиму “інкогніто”.

Директор з маркетингу Google Лоррейн Твігілл висловлювала занепокоєння терміном “приватний”, який, на її думку, міг вводити користувачів в оману. Суд визнав, що Google не повідомляла користувачів про збирання даних під час активного режиму “інкогніто”.

Угода щодо врегулювання позову ще повинна отримати остаточне затвердження від суду. У рамках угоди Google вимкне сторонні файли cookie в режимі “інкогніто” на наступні п’ять років. Замість них буде впроваджена Topics API — система, яка дозволяє класифікувати активність користувачів за темами без прямого доступу до їхніх особистих даних.

Також зауважується, що знищення неналежно зібраних даних може бути складним завданням, оскільки позов стосується інформації, зібраної ще у 2016 році, і є можливість, що компанія вже продала або використала ці дані у своїх продуктах.

Google також повинна переписати свої заяви про конфіденційність щодо режиму “інкогніто” і вже почала впроваджувати відповідні зміни.

Як писали раніше Investory News, у світі з’явиться дата-центр вартістю $100 мільярдів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegra

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram