Новини
20 Березня 2024
155

Telegram залучив новий капітал обсягом $330 мільйонів

Суму отримано шляхом продажу облігацій

Засновник та генеральний директор Telegram Павло Дуров заявив на своєму каналі, що минулого тижня компанія отримала інвестиції у розмірі $330 млн шляхом продажу облігацій. Дуров сказав, що пропозиція була перепідписана на вигідних для компанії умовах.

“Пропозиція облігацій була перепідписана, і ми були раді, що в ній взяли участь глобальні фонди найвищого рівня із бездоганною репутацією. Умови розміщення облігацій (з поправкою на ставку Федеральної резервної системи) були найвигіднішими для Telegram за історію нашої компанії”, — повідомив він на своєму каналі.

Він не назвав установи, що інвестували у платформу, але сказав, що глобальні фінансові інститути цінують зростання компанії. В інтерв’ю Financial Times Дуров заявив, що компанія має намір стати прибутковою наступного року. Він також зазначив, що Telegram вивчає можливість виходу на біржу.

“Основна причина, через яку ми почали монетизуватися, — це бажання залишатися незалежними. Ми розглядаємо цінність первинної публічної пропозиції як засіб демократизації доступу до вартості Telegram”, — сказав він.

Поточна дохідність облігацій становить 7,7%. Термін погашення облігацій – 2026 або момент виходу Telegram на біржу, залежно від того, що настане раніше. Ці облігації були випущені за ціною $91 порівняно з $78 у попередньому випуску.

Чат-додаток, який налічує понад 900 млн користувачів, минулого року випустив облігації на суму $210 млн. За останні кілька років компанія зі штаб-квартирою в Дубаї представила нові способи отримання доходу, у тому числі шляхом реклами, продажу імен користувачів на блокчейні та premium-підписок.

Нагадаємо, NovaPay продав власних облігацій на 200 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram