Новини
29 Лютого 2024
252

Google Maps помилково завела туристів у пустелю

Представники компанії перепросили та видалили маршрут з додатка

Філіп Майєр і Марсель Шене намагалися проїхати з австралійського міста Кернс до Бамаги, скориставшись навігаційною системою Google, яка вивела їх на ґрунтову дорогу, що веде до віддаленої частини Крайньої Півночі Квінсленду, пише 9news.

За словами Майєра, вони вирішили довіритись Google Maps, вважаючи, що він краще знає дорогу, ніж вони. Однак їхня подорож затягнулася більш ніж на тиждень, оскільки автомобіль загруз у бруді на 37 милях шляху. Туристам довелося пережити екстремальні погодні умови, перетнути річку та спати під зірками.

“Ми перепрошуємо за цей інцидент і раді, що Філіп та Марсель у безпеці. Ми можемо підтвердити, що цей шлях було видалено з карти”, — повідомив представник Google. У компанії також розповіли, що Google Maps використовує кілька джерел для оновлення карт, включаючи сторонні дані, інформацію користувачів, Street View та супутникові знімки.

Це не перший випадок, коли з вини Google Maps люди потрапляють у халепу. Торік рятувальна команда попередила туристів, щоб вони не покладалися на додатки з картами в дикій місцевості після того, як вони врятували трьох людей у Ванкувері, Канада.

Нагадаємо, Google запустить кампанію проти дезінформації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram