Новини
30 Квітня 2020
850

Не запустилися: Telegram запропонував інвесторам план повернення грошей у блокчейн-проєкт

Є два варіанти: забрати 72% вкладених коштів, або ж дочекатися 30 квітня 2021 року й отримати 110% від суми інвестування

Інвесторам блокчейн-платформи TON запропонували план повернення грошей, оскільки Telegram Павла Дурова не зможе розпочати випуск криптовалюти з 30 квітня, повідомляє Forbes, з посиланням на лист компанії інвесторам.

“Інвестори можуть отримати назад 72% вкладених коштів, або ж дочекатися 30 квітня 2021 року й отримати 110% від суми вкладень. У другому випадку отримана інвестором сума буде на 53% вище, ніж у першому”, – зазначили у компанії.

У листі наголошується, що Telegram продовжує брати участь в обговореннях на тему TON з владою. “Якщо компанія отримає відповідні дозволи до 30 квітня наступного року, інвесторам, що дочекаються, буде надано можливість отримати Gram або потенційно іншу криптовалюту на тих же умовах”, – йдеться у повідомленні.

Додається, у разі, якщо дозволи отримані не будуть, Telegram планує виплатити борги перед інвесторами, використовуючи виторг від продажу своїх акцій.

Наразі месенджер Telegram використовують 400 млн користувачів щомісяця, він найскачуваніший додаток у сфері соціальних медіа у 27 країнах, в тому числі в Росії, Індії, Індонезії, Туреччині, Єгипті та Бразилії.

“Ґрунтуючись на оцінки месенджерів, які перебувають на схожих етапах росту, Telegram вважає, що вартість капіталу компанії як мінімум у декілька разів перевершить сукупний обсяг можливого боргу”, – йдеться у повідомленні. Про те, який із двох варіантів обере інвестор, компанія просить повідомити до кінця тижня.

Нагадаємо, спочатку Telegram планував запустити свою блокчейн-плафторму TON і криптовалюту Gram 31 жовтня минулого року. Однак Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) домоглася тимчасової судової заборони на випуск токенів.

Комісія вважає криптовалюту Telegram цінними паперами та вказує, що компанія порушила закон при підготовці випуску, бо не розкрила відомості про фінансовий стан компанії, її бізнес, менеджмент і ризики. Telegram не погодився з позицією SEC, а запуск платформи був відкладений до 30 квітня.

У кінці березня суд в Нью-Йорку підтримав позицію SEC і заборонив передавати токени інвесторам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram