Новини
25 Березня 2020
938

Американський суд заборонив криптовалюту Telegram

Токени Gram визнали цінними паперами, проте заборонили передавати покупцям, що інвестували в них на IPO

Суд в Нью-Йорку визнав токени Gram цінними паперами, але заборонив передавати їх покупцям, які вклалися в них на IPO у 2018 році. Це попереднє рішення, воно може бути оскаржене в порядку апеляції, про це йдеться у рішенні суду.

У документі зазначається: “На підставі тесту Хоуі, що визначає, чи є щось цінним папером, SEC довела, що нинішній план Telegram з поширення Gram – це пропозиція цінних паперів”.

Представники суду заявили, що Telegram понесе критичну шкоду репутації, якщо блокчейн TON не буде запущений. “Адже залучаючи $1,7 млрд, представники компанії підкреслювали свою технічну компетентність. А провал нового криптовалютного проєкту негативно позначиться на репутації Telegram і братів Дурових”, – йдеться у документі.

І додається, що це обмежить можливості для запуску нових продуктів, залучення технічних фахівців і навіть залучення капіталу, необхідного для підтримки месенджера. Своєю чергою у комісії з цінних паперів вважають, що Павло Дуров розумів – “покупці не захочуть заплатити $1,7 млрд, щоб придбати криптовалюту Gram просто як засіб зберігання або передачі вартості”.

У відомстві наголошують, що у зв’язку з цим Telegram розробив схему, яка дозволила б максимізувати суму коштів, вкладених початковими інвесторами. “Для цього компанія Дурова створила структуру, що дозволяє інвесторам збільшити вигоду, яку вони отримують при перепродажі своїх токенів на відкритих ринках”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що Telegram запропонував інвесторам свого закритого ICO на $1,7 млрд перенести запуск криптовалюти Gram до 30 квітня, або ж отримати назад 77% вкладених грошей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram