Новини
17 Жовтня 2019
805

Telegram може повернути інвесторам 77% вкладених в ICO грошей

Інший варіант – перенести запуск блокчейна TON та криптовалюти Gram до 30 квітня 2020 року

Фото: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Telegram запропонував інвесторам свого закритого ICO на $1,7 млрд перенести запуск криптовалюти Gram до 30 квітня, або ж отримати назад 77% вкладених грошей, повідомляє The Bell, посилаючись на лист, що був розісланий представниками компанії всім інвесторам проекту, а не тільки тим, що знаходяться в американській юрисдикції.

У листі інвесторів просять до 23 жовтня – напередодні зустрічі юристів Павла Дурова з представниками регулятора SEC, на якій вони домовлятимуться щодо відстрочки розміщення, визначитися з вибором: переносити запуск блокчейна TON до 30 квітня, чи повернути кошти.

Попередній дедлайн було призначено на кінець жовтня, в іншому випадку Павло Дуров обіцяв повернути покупцям токенів гроші. “Ми збиралися запустити мережу TON у жовтні. Але останній позов SEC зробив цей таймінг неможливим”, – йдеться у листі.

Telegram не згоден з позицією регулятора й збирається захищатися в суді. “А продовження дедлайну потрібно для того, щоб вирішити суперечку з SEC”, – пишуть представники компанії.

За умовами ICO, для продовження дедлайну потрібна згода більшості інвесторів. Якщо ж вони відмовляться, їх договір щодо купівлі Gram припинить дію 31 жовтня.

У такому випадку Telegram “очікує, що вони отримають компенсацію” в розмірі приблизно 77% від вкладеної суми. “Якщо дедлайн буде перенесений, Telegram доведеться понести додаткові витрати в розмірі $80 млн, які також можуть вплинути на розмір компенсації”, – зазначається у листі.

За словами співрозмовників The Bell, аналогічного листа отримали учасники першого раунду ICO (pre-sale). За даними одного з них, їм запропоновані аналогічні умови продовження дедлайну або виходу з проекту.

“При цьому процеси для учасників різних раундів відбуваються паралельно – може вийти так, що інвестори першого раунду погодяться на продовження, а другого – відмовляться, і навпаки”, – уточнюється в листі.

Зазначається, що необхідність перенести дедлайн у Telegram виникла після того, як Комісія з цінних паперів США подала позов проти його дочірніх компаній та домоглася судової заборони на ICO Telegram в США.

При цьому формально юридичних зобов’язань повертати гроші інвесторам у компанії немає – в договорах з інвесторами претензії американських регуляторів вказані серед форс-мажорних обставин.

Нагадаємо, на початку вересня команда Telegram виклала в загальний доступ тестову версію блокчейн-мережі TON. Тоді ж було обіцяно, якщо платформу не запустять до 31 жовтня, Дурову доведеться повернути інвесторам вкладені $1,7 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram