Новини
28 Лютого 2024
192

Електромобіля від Apple не буде

Компанія припиняє розробку, яку вела 10 років

Компанія Apple відмовляється від своїх планів щодо створення електромобіля, згортаючи десятирічну роботу Special Projects Group, пише Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

Apple у вівторок поінформувала майже 2 тис. співробітників, які працюють у Special Projects Group (SPG), метою якої було створення електромобіля, про майбутнє закриття проєкту.

Відповідальність за рішення взяли на себе головний операційний директор Джефф Вільямс і Кевін Лінч, віцепрезидент, який відповідає за проєкт.

Багато співробітників команди SPG, будуть переведені в підрозділ ШІ під керівництвом Джона Джаннандреа. Вони зосередяться на пріоритетних для компанії проєктах зі створення штучного інтелекту.

У команді Apple Car також працює кілька сотень інженерів з обладнання та дизайнерів електромобілів, якась їхня частина зможе подати заявки на роботу в інших командах Apple.

За словами джерел Bloomberg, остаточне рішення щодо проєкту ухвалювали в останні тижні.

Місяць тому Bloomberg повідомляв про можливе відтермінування випуску електромобілів до 2028 року і зниження технічних характеристик для самостійного водіння з четвертого рівня до рівня “два плюс”.

Apple з 2017 року проводила дорожні випробування своєї системи з використанням екстер’єру позашляховика Lexus, задіявши десятки автомобілів на дорогах США.

Компанія також протестувала більш секретні компоненти на гігантській трасі у Фініксі, яка колись належала Chrysler.

Зазначається, що Apple планувала створити автомобіль без керма та педалей, але згодом відмовилася від цієї ідеї. Компанія також витратила час на створення віддаленого командного центру, який міг би замінити водія. Apple припускала, що вартість електромобіля становитиме близько $100 тис.

Як писали раніше Investory News, BYD представила електричний суперкар Yangwang U9.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram