Новини
26 Квітня 2024
75

Українська компанія розроблятиме газове родовище в Іраку

“Укрземресурс” отримала контракт на видобування у західній іракській провінції Анбар

Українська компанія “Укрземресурс” отримала контракт на розробку газового родовища Аккас у західній іракській провінції Анбар, повідомило іракське інформаційне агентство Shafaq News.

За словами міністра нафти Іраку Хайан Абдель Гані, протягом перших двох років компанія зобов’язалася видобувати 1 млрд м³ на рік (100 млн кубічних футів на добу), а через чотири роки — 4 млрд м³ (400 млн кубічних футів на добу).

Українська компанія отримала контракт після того, як ним поступилась корейська Korea Gas Corporation (KOGAS).

Права на родовище спочатку були надані консорціуму KOGAS і КазМунайГаз із Казахстану ще у жовтні 2011 року, але тоді його закрили на багато років із питань безпеки. У листопаді 2017 році іракські сили відбили родовище у бойовиків, після чого уряд країни розпочав переговори з KOGAS про відновлення робіт. Вони не мали успіху.

ТОВ “Укрземресурс” засноване у 2004 році. Основний вид діяльності підприємства — видобуток природного газу. Його власницею є Ольга Ярмак, яка входить до складу наглядової ради найбільшої приватної газовидобувної компанії ПрАТ “Нафтогазвидобування” від компанії Salazie B.V. Миколи Рудьковського.

Нагадаємо, “Укрнафта” збільшила запаси нафти та газу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram