Новини
12 Березня 2024
169

Дуров: Telegram оцінили у $30 мільярдів

Власник розглядає можливість IPO

Telegram налічує 900 млн користувачів і, як розповів Financial Times власник месенджера Павло Дуров, платформа наближається до прибутковості. Компанія також розглядає можливість первинного публічного розміщення (IPO).

Платформа, головний офіс якої нині базується в Дубаї, перетворилась на один із найпопулярніших застосунків соціальних мереж у світі.

Вона приносить сотні мільйонів доларів доходу на рекламі та платній підписці Premium, запровадженій два роки тому. Дуров, який повністю володіє Telegram, сказав, що відмовився продавати платформу, хоча й отримав пропозиції на суму понад $30 млрд.

Він прагне зберегти незалежність платформи, вважаючи IPO способом демократизувати доступ до його вартості.

Telegram залучив близько $2 млрд у вигляді боргового фінансування, розмістивши облігації на $1 млрд у 2021 році, а також провівши додаткові випуски облігацій на $750 млн та $270 млн минулого року.

Власники облігацій зможуть конвертувати їхні в акції з дисконтом 10-20% до ціни розміщення, якщо IPO проведуть до кінця березня 2026 року — це стимул для компанії вийти на біржу до цієї дати.

За словами двох джерел, близьких до компанії, Telegram, ймовірно, буде розміщувати акцій на біржі в США після виходу на прибутковий рівень і за сприятливих ринкових умов. Дуров відмовився відповідати на питання про терміни чи місце для розміщення, сказавши лише, що Telegram вивчає кілька варіантів.

Також було зазначено, що під час IPO Telegram розгляне можливість продажу частини акцій користувачам, слідом за Reddit.

Дуров заявив, що цього року Telegram планує покращити процеси модерації, оскільки цьогоріч у багатьох країнах світу відбудуться вибори, а також “запровадить механізми на основі штучного інтелекту для розв’язання потенційних проблем”.

FT також пише, що Telegram раніше був відомий як платформа для спілкування спільноти криптовалют. За останні роки, попри те, що компанія нараховує лише близько 50 штатних працівників, її популярність стрімко зросла. Тепер Telegram — це важливий інструмент спілкування для урядів та посадових осіб у всьому світі.

Дослідники попереджають, що через слабку модерацію Telegram залишається осередком злочинної діяльності, а також екстремістського чи терористичного контенту та дезінформації. Припускають, що кремль може мати зв’язки з Telegram або вплив на нього, Дуров відкинув це твердження як “неточне”.

Нагадаємо, у Telegram запрацювала монетизація каналів, проте власники отримуватимуть дохід виключно у криптовалюті TON.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram