Новини
8 Лютого 2022
523

Шведська компанія подала позов на €2,1 мільярда проти Google

PriceRunner звинувачує техногіганта у порушенні антимонопольного законодавства

Шведська компанія PriceRunner подала позов проти Google. Попередня сума позову становить €2,1 млрд, пише Bloomberg із посиланням на заяву PriceRunner.

Причиною позову є висновок Європейського суду загальної юрисдикції, який встановив, що Google порушив антимонопольне законодавство ЄС, маніпулюючи результатами пошуку на користь своїх власних сервісів порівняння покупок.

Google звинувачують у тому, що він завдав шкоди європейським споживачам, які переплатили під час здійснення онлайн-покупок, а також компанії PriceRunner та іншим службам порівняння цін.

“Це також питання виживання для багатьох європейських підприємницьких компаній та можливостей працевлаштування у сфері високих технологій. Якщо американським технологічним гігантам завдяки становищу на ринку, майже рівному монополії, буде дозволено робити все, що їм заманеться, і маніпулювати ринками, ми майже напевно можемо розраховувати на те, що багато технологічних компаній у Європі постраждають”, — заявив генеральний директор PriceRunner Мікаель Ліндал.

Також у PriceRunner заявили, що Google є монополістом у Європі та зазначили, що техногігант досі не виконав рішення Комісії ЄС та “зловживає своїм панівним становищем”.

Європейська комісія неодноразово заявляла про порушення антимонопольного законодавства з боку великих ІТ-компаній. Наприклад, у 2018, 2019 та 2021 роках Google отримувала штрафи від $1,7 млрд до $5 млрд за обмеження конкурентів.

У листопаді 2021 року Єврокомісія представила новий закон, який пропонує заборонити компаніям надавати пріоритет власним сервісам, заважати користувачам видаляти встановлені програми та інше. Вона сподівається, що його ухвалять у 2022 році — до цього його мають схвалити у Європарламенті, а потім країни-члени Євросоюзу.

Як писали раніше Investory News, хмарний підрозділ Google створив групу, яка будуватиме бізнес навколо блокчейн-додатків.

Нагадаємо, у 2021 році Microsoft, Amazon та Alphabet закрили рекордну кількість угод за останнє десятиліття.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram