Новини
26 Жовтня 2023
304

У Google Пошук з’явилася нова функція

Відтепер ви можете побачити “‎історію зображення”

Відсьогодні Google запускає функцію “‎Про це зображення” — поступово вона буде доступна по всьому світу англійською мовою і допоможе визначити походження медіафайлів, відображених у пошуку зображень, пише ITC.

Щоб переглянути історію необхідно натиснути три крапки на зображенні й обрати у меню відповідний розділ. Тут з’явиться інформація про те, коли зображення було проіндексовано Google та на якому вебсайті з’явилося вперше. Додатково можна переглянути, як інші сайти використовують та описують зображення, а також метадані (якщо такі є), які розкажуть, чи використовувався ШІ для його створення.

Функція надходить на тлі поширення величезної кількості дезінформації про війну Ізраїлю та ХАМАС, де зображення інших чи давніших конфліктів позначають як актуальні. Meta та X, до прикладу вже отримали попередження від ЄС і якщо не покращать модерацію, то можуть отримати штраф у розмірі 6% від річного доходу, згідно з новим європейським законодавством.

На жаль, новий інструмент поки недоступний через Google Lens — раніше Google анонсувала, що функція буде доступна через натискання правої кнопки миші, тривалого натискання екрана чи при гортанні вгору у мобільному застосунку пошуковика. У коментарі The Verge представник компанії сказав, що інструмент все ще тестується та буде випущений “найближчим місяцями”.

Нагадаємо, в Ізраїлі та секторі Газа буде відключено поточні дані карт Google.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram