Новини
24 Січня 2022
739

Кількість поглинань Microsoft, Amazon та Alphabet у 2021 році стала рекордною за десятиліття

Microsoft здійснила 56 угод, Amazon — 29, Alphabet — 22

У 2021 році Microsoft, Amazon та Alphabet закрили рекордну кількість угод за останнє десятиліття, пише CNBC з посиланням на дані Dealogic. Це може свідчити про те, що компанії намагаються укласти угоди до прийняття жорстких заходів або не вірять, що регулятивні органи зможуть навести вагомі аргументи в суді, щоб блокувати їх придбання.

Згідно з підрахунками Dealogic, материнська компанія Google — Alphabet — у 2021 році здійснила 22 угоди, Amazon — 29 угод, Microsoft — 56 угод, що є найбільшим показником за 10 років.

За даними Dealogic про публічні угоди, їхній сукупний обсяг в Alphabet і Microsoft також досяг десятирічного максимуму — $22 млрд і $25,7 млрд відповідно. Сукупний обсяг угод Amazon у $15,7 млрд не дотягнув до десятирічного максимуму, поступившись показником 2017 року, коли компанія купила Whole Foods за $13,7 млрд.

18 січня Microsoft купила розробника ігор Activision Blizzard за $68,7 млрд. Ця угода є прикладом того, як велика технологічна компанія кидає виклик регулятивним органам, зазначає CNBC. Вона послідувала за декількома великими придбаннями у 2021 році, зокрема покупку Microsoft компанії Nuance Communications за $19,7 млрд і поглинання Amazon студії MGM Studios за $8,45 млрд.

Водночас новий голова Федеральної торгової комісії (FTC) Ліна Хан пропонує відомству агресивну антимонопольну політику проти бігтехів. Вона вже подала оновлену скаргу проти Facebook, де стверджується, що компанія, купивши Instagram і WhatsApp, захопила ринок соціальних мереж. Антимонопольний регулятор загрожує, що продовжуватиме розслідування угод навіть після їх закриття, що може створити судовий прецедент щодо скасування поглинання.

Нагадаємо, 18 січня Microsoft оголосила, що планує придбати Activision Blizzard за ціною $95 за акцію. Своєю чергою генеральний директор розробника відеоігор Activision Blizzard Боббі Котік виступив із заявою після того, як було оголошено про продаж компанії Microsoft.

Як писали раніше Investory News, Amazon відкриє власний магазин одягу в передмісті Лос-Анджелеса наприкінці 2022 року. У ньому буде жіночий та чоловічий одяг, взуття та аксесуари від відомих і нових брендів, а ціни розраховуватимуться на широке коло покупців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram