Новини
19 Січня 2022
702

“Усі дороги ведуть до Microsoft”: Глава Activision Blizzard описав майбутнє після угоди

Компанія Білла Гейтса купує ігрового гіганта за $68,7 мільярда

На фото: Гендиректор Activision Blizzard Боббі Котік

Генеральний директор розробника відеоігор Activision Blizzard Боббі Котік виступив із заявою після того, як було оголошено про продаж компанії Microsoft. Його звернення опубліковане на сайті компанії, повідомляє Forbes.

Котік заявив — він впевнений у тому, що продукція компанії надасть можливість і надалі брати участь у перегонах за лідерство та розвивати ігри у метавсесвіті.

Він зазначив, що 31 рік компанія формувала спільноти із сотень мільйонів гравців і наступним кроком планує їх об’єднати. Котік також додав, що розраховує — партнерство з Microsoft дозволить компанії посилити позиції на ринку на фоні зростання інтересу до інвестицій у хмарні технології, штучний інтелект і машинне навчання, а також краще реалізувати амбіції компанії.

“При розгляді можливих партнерів всі дороги зрештою ведуть до Microsoft”, — підсумував глава Activision Blizzard.

Зазначається, що корпорація Microsoft підтримає прагнення компанії до подальшого зміцнення культури. Компанія планує встановити новий стандарт доброзичливої ​​та інклюзивної культури на робочому місці.

“Немає такої організації, це правильно й для нашої компанії, яка не потребувала б удосконалення своєї культури, і завдяки вашому внеску ми досягаємо успіхів у цьому. Моє завдання полягає в тому, щоб продовжувати розвивати нашу культуру, щоб на момент закриття угоди Microsoft придбала зразковий колектив”, — заявив Котік.

За його словами, допоки угода не отримає всі необхідні дозволи регулюючих органів і не будуть виконані інші умови, Activision Blizzard продовжить працювати повністю автономно. Очікується, що операцію буде закрито 2023 фінансового року, який закінчується 30 червня 2023 року.

“Я неймовірно пишаюся цією компанією, вами й тією роботою, яку ми зробили разом. Тепер ми переходимо до нашого наступного розділу та до безмежних можливостей, які відкриває для нас ця угода”, — наголосив він.

Раніше 18 січня Microsoft оголосила, що планує придбати Activision Blizzard за ціною $95 за акцію. Ця цифра на 45% перевищила ціну закриття попереднього торгового дня, а загальна сума угоди в $68,7 млрд виявилася майже на $20 млрд більшою за ринкову капіталізацію Activision Blizzard ($50,9 млрд). На цій новині акції розробника ігор підскочили на премаркеті майже на 40%.

За словами джерел The Wall Street Journal, Microsoft і Activision домовилися, що Котік покине компанію після закриття угоди, попри те, що в спільній заяві компаній говорилося — він продовжить обіймати посаду гендиректора Activision Blizzard.

Крім того, співрозмовники видання розповіли, що Microsoft запропонувала Activision Blizzard угоду ще в листопаді 2021 року. В інтерв’ю WSJ Котік не порушував питання свого статусу після закриття угоди, але сказав, що запевнив Microsoft у тому, що “завжди буде доступним, аби гарантувати — об’єднання пройде якнайкраще”.

В останній рік Activision Blizzard зіткнулася з корпоративною кризою після того, як минулого року опинилася в центрі секс-скандалу через звинувачення у домаганнях і дискримінації співробітниць компанії. Котік вибачився за те, що компанія проявила недостатньо емпатії, й пообіцяв виправити ситуацію.

WSJ повідомила, що Котік довгі роки знав про проблему домагань і покривав винних. Слідом за скандалом та страйками співробітників глава компанії припустив, що подумає про звільнення, якщо не зможе розв’язати проблеми з поведінкою співробітників.

Про те, як ігровій індустрії вдається отримати мільярдні прибутки під час пандемії можна прочитати в матеріалі Investory News за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram