Новини
7 Грудня 2023
409

Google випустив нову модель генеративного ШІ

Gemini перевершила людей-експертів у виконанні певних завдань

Корпорація Google представила свою найдосконалішу модель штучного інтелекту (ШІ) Gemini, здатну обробляти різні форми інформації, такі як відео, аудіо та текст, і яка здатна працювати на будь-яких пристроях — від центрів обробки даних до мобільних пристроїв, пише Financial Times.

“Версія Gemini була розроблена спеціально для роботи на мобільних пристроях і буде інтегрована в новітні телефони Google Pixel. Pixel 8 Pro — перший смартфон, створений для роботи під керуванням Gemini Nano”, — пише FT.

У компанії додали, що Gemini стала першою моделлю ШІ, яка перевершила людей-експертів у виконанні певних завдань, випередивши модель GPT4 від OpenAI у кількох тестах.

Зокрема, вона може розв’язувати математичні задачі, аналізувати наукові дані та виконувати просунуте кодування.

Gemini також буде інтегрований в Bard, чат-бот Google на базі ШІ англійською мовою, доступний у більш ніж 170 країнах, в тому числі в США, Азії та Африці, компанія планує оновити його більш потужним програмним забезпеченням в наступному році.

Однак Gemini поки не буде доступний у Європі та Великій Британії, що, як пояснюють у Google, пов’язано з регуляторними перешкодами.

“Ми безумовно працюємо над цим і чітко співпрацюємо з місцевими регуляторами, щоб переконатися, що ми взаємодіємо з ними, перш ніж запускати продукт в будь-якій конкретній сфері”, — сказали в Google.

Раніше Investory News писали, що чені попередили про загрозу з боку штучного інтелекту. Йдеться про проєкт під назвою Q*. Деякі працівники OpenAI вважають, що Q* (вимовляється як Q-Star) може стати проривом у штучному загальному інтелекті — це автономні системи, які перевершують людей у ​​більшості економічно цінних завданнях.

Тим часом GraphCast прогнозує погоду швидше та точніше синоптиків. Нова нейромережа від Google розроблена компанією Deepmind.

А от Warner Music Group створює 90-хвилинний біографічний фільм “Едіт”. Завдяки генеративному штучному інтелекту для фільму відродять голос та образ співачки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram