Новини
15 Листопада 2023
312

Штучний інтелект відродить голос та образ Едіт Піаф

Співачка з’явиться у байопіку Warner Music

Легендарна французька співачка з’явиться в новому фільмі через 60 років після своєї смерті завдяки генеративному штучному інтелекту, повідомляє Variety.

Warner Music Group створює 90-хвилинний біографічний фільм “Едіт”, який розповість про життя співачки в Парижі та Нью-Йорку з 1920-х по 60-ті роки. У роботі обіцяють розкрити “раніше невідомі аспекти життя співачки” та використовують штучний інтелект, щоб відтворити її голос та образ.

“Анімація забезпечить сучасний погляд на історію, а архівні кадри, сценічні та телевізійні виступи дозволять глядачам автентично поглянути на важливі моменти з життя Піаф”, — йдеться у повідомленні Warner Music.

Щоб відтворити голос Едіт Піаф, студія співпрацювала з компанією Respeecher, технологію якої використовували в серіалі “Мандалорець”, щоб передати голос молодого Люка Скайвокера, та у кількох епізодах “Обі-Ван Кенобі”.

ШІ навчався на сотнях голосових кліпів та зображень Піаф, деяким з яких понад 80 років, щоб створити її “виразний голос та образ, і дедалі більше посилити достовірність та емоційний вплив її історії”.

Образ співачки допомогла створити французька компанія візуальних ефектів Mac Guff Line.

У фільмі прозвучать записи оригінальних пісень Едіт, зокрема такі культові хіти, як La Vie en rose і Non, je ne regrette rien.

“Едіт” створюють за оригінальною ідеєю Джулі Вейле, режисера французьких документальних фільмів про Даяна Росса, Стінга і Стіві Уандера, у співпраці зі сценаристом Жилем Марліаком.

“Це був особливий та зворушливий досвід знову почути голос Едіт — технологія створила відчуття, ніби ми знову опинились у кімнаті з нею. Анімація чудова, і через цей фільм ми зможемо показати справжню сторону Едіт — її радісну особистість, її гумор і її незламний дух”, — кажуть Кетрін Главас та Крісті Лауме, розпорядники маєтку Едіт Піаф.

Дата виходу фільму в прокат наразі не оголошена.

Штучний інтелект не вперше відроджує голоси артистів. 2022 року голос художника Енді Ворхола синтезували для документального фільму Netflix “Щоденники Енді Уорхола” — спочатку записи начитав актор Білл Ірвін, а згодом програмне забезпечення Resemble перетворило їх на голос художника.

Актор Едвард Херрманн за життя став відомим оповідачем аудіокниг, а після смерті у 2014 році його голос продовжував використовуватись для озвучування за допомогою ШІ.

У документальному фільмі 2021 року “Бігун: Фільм про Ентоні Бурдена” штучний інтелект використали, щоб начитати електронного листа, який покійний шеф-кухар і документаліст Бурден надіслав другу.

Та й недавній приклад — випуск нової пісні The Beatles, яку штучний інтелект відродив зі старого демо Джона Леннона.

Тим часом на форумі в Сингапурі, генеральний директор DreamWorks Джефрі Катценберг заявив, що штучний інтелект (ШІ) значно знизить вартість створення блокбастерних анімаційних фільмів. Яким чином — читайте за посиланням

Раніше Investory News дізналися, що штучний інтелект може спровокувати глобальну фінансову кризу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram