Новини
14 Листопада 2023
294

Глобальну фінансову кризу може спровокувати штучний інтелект

Провідні уряди висловлюють занепокоєння щодо розвитку цієї технології

Юваль Ной Харарі, футуролог, історик і письменник, вважає, що штучний інтелект (ШІ) може спричинити фінансову кризу з “катастрофічними” наслідками, повідомляє The Guardian.

Він висловлює занепокоєння з приводу безпеки тестування моделей ШІ, оскільки складність цієї технології ускладнює прогнозування її небезпек. На глобальному саміті з безпеки штучного інтелекту в Блетчлі-Парку біля Лондона провідні уряди, зокрема Європейський союз, Велика Британіюя, США та Китай, підписали декларацію, в якій висловлюють занепокоєння щодо розвитку цієї технології, і обіцяють вжити заходів для розв’язання її проблем.

Харарі також наголошує на тому, що фінансовий сектор ідеально підходить для застосування штучного інтелекту і може потенційно спричинити серйозну кризу. Він вважає, що потрібно створити потужні регуляторні інституції, здатні ідентифікувати й реагувати на небезпеки, які може створити штучний інтелект.

Футуролог закликає уряди залучати експертів, які розуміють вплив ШІ на фінансову систему. Він підтримує створення регуляторних установ, здатних швидко реагувати на появу нових проривів.

Він також зазначає, що фінансова криза, спричинена штучним інтелектом, не знищить людську цивілізацію безпосередньо, але може спровокувати економічну, соціальну і політичну кризу.

Нагадаємо, в Україні створять центри передових досліджень за підтримки Німеччини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram