Новини
28 Січня 2022
683

Google Cloud формує команду для створення блокчейн-бізнесу

Таким чином компанія прагне зменшити залежність прибутків від реклами

Фото: Jens Meyer/AP Photo

Хмарний підрозділ Google створив групу, яка будуватиме бізнес навколо блокчейн-додатків, пише CNBC. Це дозволить компанії зменшити залежність прибутків від рекламного бізнесу.

Успіх нового бізнесу у перспективі допоможе компанії отримати нове джерело прибутку. Поки що основна частина виторгу Google — рекламна. Крім того, компанія хоче посилити позиції на ринку обчислювальних послуг і сервісів для зберігання даних.

Google планує найняти експертів у блокчейні, заявив представник Alphabet Річард Відманн. “Думаю, якщо ми правильно зробимо свою роботу, вона прискорить децентралізацію”, — зазначив він.

Компанія вже має кілька інструментів для створення мереж блокчейн. Google також має сервіс BigQuery, який дозволяє побачити транзакції з біткоїнами та іншими криптовалютами. Ними користуються, наприклад, Dapper Labs, Hedera Theta Labs та деякі біржі.

У майбутньому Google зможе приймати платежі у криптовалютах. Деяким клієнтам зручніше платити за хмарні послуги криптовалютою, зауважує Відманн. Фонди та інші організації, залучені до розвитку цифрових активів, найчастіше фінансуються за допомогою криптовалюти, сказав він.

Як писали раніше Investory News, капіталізація материнської компанії Google — Alphabet — вперше досягла $2 трлн. Акції власника техкомпанії оновили рекорд — понад $3 тис. і можуть і надалі зростати.

Нагадаємо, Google попередила користувачів своїх платних послуг в Україні про подорожчання сервісів через запровадження нового податку, ініційованого головою фінансового комітету парламенту Данилом Гетманцевим і введеного в дію після підписання відповідного закону президентом Володимиром Зеленським.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram