Новини
26 Квітня 2024
64

Anglo American розглядає можливість продажу De Beers

Переговори ведуться з виробниками “люкс” товарів та суверенними фондами країн Перської затоки

Компанія Anglo American розглядає можливість продажу алмазодобувної компанії De Beers, яка їй належить, повідомила The Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела.

За словами джерел WSJ, Anglo American останніми тижнями вела переговори з потенційними покупцями, серед яких виробники товарів класу “люкс” і суверенні фонди країн Перської затоки. Компанія дала зрозуміти потенційним покупцям, що готова розглядати їхні пропозиції. Купити De Beers у підсумку може група, до якої увійде компанія сфери товарів класу “люкс” і фінансовий інвестор, сказав один зі співрозмовників.

Переговори мають попередній характер, і оцінка De Beers поки що не обговорювалася.

De Beers була заснована в 1888 році групою інвесторів, до складу якої входив Сесіль Родс. До 1980-х років вона контролювала понад 80% видобутку алмазів у світі. Anglo American володіє 85% De Beers з 2011 року, решта 15% належать уряду Ботсвани. Компанія та її партнери видобувають близько третини (за вартістю) необроблених алмазів у світі.

Цього тижня Anglo заявила, що виробництво необроблених алмазів скоротилося на 23% у першому кварталі, і знизила план виробництва на цей рік до 26-29 млн каратів, тоді як раніше прогнозувалося 29-32 млн каратів.

Раніше стало відомо, що Anglo American отримала від BHP Group, найбільшої гірничодобувної компанії світу, пропозицію злиття шляхом обміну акціями. Пропозиція BHP, яка оцінює Anglo American у $39 млрд, передбачає, що De Beers буде частиною угоди. Переговори Anglo American щодо продажу De Beers, ймовірно, йдуть окремо від пропозиції BHP.

Як писали раніше Investory News, на ринок України виходить найбільший банк Грузії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram